index galéria filmek írások készítők vendégkönyv

index

Üdvözöllek az oldalon!

Miről is szól ez a lap? Szentesen található egy tehenészeti telep, amely már akkor is hosszú ideje működött, amikor még általános iskolás voltam (a 80-as évek elején voltam itt üzemlátogatáson az osztálytársaimmal). Most 2005-öt írunk. A telep már több éve bezárt.

Évekkel ezelőtt jártam legutóbb ezen a helyen. Néhány hónapja Elmerikkel erre sétáltunk, és meglepetten vettük észre, hogy a bejáratot valaha lezáró kapu már nincs a helyén. Bementünk a tehenészet területére, és csak romokat láttunk. Ekkor született az ötlet, hogy örökítsük meg az utókor számára a látottakat.

A gondolatot tett követte; rövidesen ismét kimentünk a helyszínre, és jó néhány fotót készítettünk. A képeket később megmutattuk Andrásnak, aki régebben több éven keresztül itt dolgozott, majd megkértük, hogy vezessen minket körbe a területen, és mondjon pár szót kameránk előtt az itt szerzett élményeiről. Jimmy Cartwright is csatlakozott hozzánk, és hármasban (András, Jimmy és én, azaz Kapitány) a telep felé vettük az irányt.

A telepen felvettünk kb. 1 óra 40 percnyi amatőr filmanyagot, Jimmy pedig majdnem ötszáz képet készített digitális fényképezőgéppel. Az így született anyagból, valamint Elmerik régebbi fotóiból készítettük el ezt az oldalt. Szeretnénk emléket állítani az itt történt eseményeknek és a valaha itt dolgozó embereknek.

Reméljük, hogy szándékunk sikerrel járt.

Elérhetőségünk: teheneszet@uw.hu

Kapitány - 2005.10.21.


Több, mint egy év telt el azóta, hogy útjára indítottuk a Tehenészet honlapot. Úgy gondoltuk, hogy épp ideje lenne bővíteni az oldal fotóanyagát. Ezért hát (kapcsolódva a Galaktika Magazin által meghirdetett Galaktika a világban fotópályázat témájához) ismét megjelentünk a telepen (személy szerint András, Jimmy Cartwright és Kapitány), és készítettünk jónéhány fotót, melyek közül a legjobbakat kitettük az oldalra. Segítségünkre volt a szép napos novemberi időjárás, melyben úgy érezhettük, mintha még mindig tavasz lenne.

Tavaly óta megváltozott néhány dolog a környéken. Például eltűnt a helyéről a melaszos tartály. Emellett rá kellett jönnünk, hogy a tehenészet közelében van néhány további romos terület is, például egy régi szivattyúház, amelyből már nem sok maradt. Erről szintén készítettünk néhány fotót.

Kapitány - 2006.11.19.


A mai napon kitettem az oldalra András BÉKAKÉM - kín-rímvers című versét, melyet a TSZ-ben tapasztalt események ihlettek. A vers eredetileg a Lidércfény Online Kulturális Magazin által kiírt pályázatra készült.

Kapitány - 2007.10.06.


Találtam egy érdekes oldalt, ahol hivatkoznak András Tehenészeti szleng című írására.
Az oldal címe: Magyar szleng
A konkrét hivatkozás: Tehenészet - szleng

Kapitány - 2007.12.15.


Magyar Honlap Linkek Google PageRank